Rodzaje miodu


Miód mniszkowy - czerwiec 2021

Naturalny górski miód dostępny w trzech odsłonach: mini, midi i maxi.

 

Skład i właściwości zdrowotne

Zawiera karotenoidy, triterpeny, białka, witaminę B2 i witaminę C. 

Biopierwiastki: żelazo, potas, mangan fosfor.

Białka zawarte w miodzie z mniszka wzmacniają organizm, a cukry takie jak glukoza i fruktoza (przeważająca) dodają organizmowi energii. Miód ten zawiera również cholinę, która chroni wątrobę. Polecany w stanach wyczerpania psychofizycznego i ogólnym osłabieniu. Działa wzmacniająco na układ odpornościowy, przyspiesza gojenie ran.

 

Miód z Kapelli - górski mniszkowy

 

Miód spadziowy z drzew iglastych - lipiec 2021

Naturalny górski miód dostępny w trzech odsłonach: mini, midi i maxi.

 

Skład i właściwości zdrowotne

Zawiera węglowodany, potas, fosfor, chlor, siarka, magnez, żelazo przeciwutleniacze i enzymy, niszczące bakterie i drobnoustroje.

Wzmacnia serce i układ krążenia, wykazuje wysoką aktywność antyseptyczną i bakteriobójczą. Posiada właściwości przeciwreumatyczne. Polecany przy zaburzeniach trawienia i chorobach układu oddechowego. Spadź pozyskiwana przez pszczoły pochodzi z takich drzew jak: świerk, sosna, modrzew

naturalny miód spadziowy

 

Miód z koniczyny białej - sierpień 2021

Naturalny górski miód dostępny w trzech odsłonach: mini, midi i maxi.

 

Skład i właściwości zdrowotne

Zawiera białka, witaminę B2 i witaminę C. 

Biopierwiastki: żelazo, potas, magnez, cynk, przeciwutleniacze.

Zawiera dużą ilość fruktozy, dlatego doskonale nadaje się do naturalnego słodzenia żywności lub napojów. Wykazuje działanie wykrztuśne w stanach zapalnych układu oddechowego. Polecany w stanach wyczerpania fizycznego oraz na tle nerwowym, również dla osób mających problemy ze snem.

Miód z białej koniczyny

 

 

Już wkrótce:

miód nawłociowy